Parelcouscous met paddenstoelen en halloumi


Ik bel dol op couscous. Maar dat was jullie vast al opgevallen gezien de regelmaat dat er couscous gerechten op mijn social media voorbij komen. Het is zo makkelijk te maken en staat vervolgens snel op tafel. En daar houden we van toch?

 

Vandaag gebruik ik een variant, namelijk: parelcouscous. Deze bereid je iets anders dan de "gewone" couscous, maar je kunt er dezelfde gerechten van maken. Eindeloos variëren dus! De korrels zijn wat groter, vandaar de naam parelcouscous.

 

In het recept van vandaag gebruik ik onder andere Halloumi.

 

Halloumi, ook wel bekend onder de naam "grillkaas", is een traditionele, ongerijpte kaas afkomstig uit Cyprus en wordt gemaakt van geiten- en schapenmelk. De kaas heeft een bijzondere eigenschap: hij laat zich bakken en/of grillen zonder te smelten en de zoute smaak heeft iets weg van feta. 

 

Halloumi is echt een heerlijke toevoeging aan je gerecht, dus ik zou zeggen: proberen maar!

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 150-200 gram parelcouscous
  • 1 courgette
  • 200 gram paddenstoelenmix voor pasta
  • 200 gram halloumi
  • 1 groente bouillonblokje
  • 100 gram blanke rozijnen
  • Snufje knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies:

- Snijd de courgette en halloumi in blokjes en de paddenstoelen in kleine stukjes.

- Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking met een bouillonblokje.

- Verhit een scheut olijfolie in de pan en roerbak de courgette. - Voeg de paddenstoelen toe en bak even mee. Breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.

- Voeg vervolgens de halloumi toe en bak het geheel op middelhoog vuur.

- Roer ten slotte de blanke rozijnen er doorheen en serveer met de parelcouscous. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0