· 

Parelcouscous salade met kipkebab


Deze smaakexplosie wil je niet missen! 

Ik raakte geïnspireerd door een vegetarisch recept van Hello Fresh. Ik wilde het recept me graag eigen maken dus ging op zoek naar het geen wat ik "miste". Na een aantal keer experimenteren is dit recept tot stand gekomen.

 

Ingrediënten voor 2-4 personen:

  • 300 gram parelcouscous
  • 400 gram kipdijfilet kebab reepjes
  • 85 gram veldsla
  • 1 (eetrijpe) avocado
  • 20 cherrytomaatjes
  • 75 gram feta
  • 1 groente bouillonblokje
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • Olijfolie
  • Optioneel: Stokbrood met kruidenboter

 

 

Instructies:

- Breng in een ruime pan water aan de kook met het bouillonblokje. 

- Kook de parelcouscous gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af. 

- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan en bak de kipkebab goudbruin. 

- Snijd de cherrytomaatjes klein. 

- Verhit een droge koekenpan en rooster de pompoenpitten.

- Giet de parelcouscous af en laat even staan.

- Snijd de avocado in tweeën, ontpit en snijd in kleine blokjes. 

- Doe de parelcouscous in een grote kom en voeg de kipkebab, veldsla, tomaatjes en avocado toe. 

- Verkruimel de feta of gebruik kleine blokjes en voeg deze toe. 

- Meng de balsamicoazijn en honing in een kommetje tot een dressing.

- Giet de dressing ten slotte over het geheel en voeg de geroosterde pompoenpitten toe.

- Meng het geheel goed door elkaar en serveer als maaltijd.

 

Serveertip: Je kunt de salade combineren met een stokbroodje (met kruidenboter). 

Reactie schrijven

Commentaren: 0