Patate e burrata


Burrata is een Italiaanse, verse kaas en heeft wat weg van Mozzarella. Dat is niet heel gek, want de buitenkant is gemaakt van Mozzarella en de binnenkant is gemaakt van room en stukjes Mozzarella. Door de smaakvolle, romige smaak is Burrata heerlijk te combineren met pure ingrediënten zoals verse tomaat, basilicum, nectarines. Maar ook goed te doen in warme gerechten met vlees.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram aardappelpartjes met schil
  • 300 gram biefstukpuntjes
  • +/- 20 stuks cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 1 bol burrata
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • Balsamico crème
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies:

- Snijd de cherrytomaatjes in vieren.

- Bestrooi de biefstukpuntjes met knoflookpoeder, peper en zout.

- Meng de cherrytomaatjes met de groene pesto en laat even staan.

- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de aardappelpartjes goudbruin.

- Verhit nog een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukpuntjes tot de gewenste kleur.

- Schep de gebakken aardappelpartjes in een schaal en besprenkel met olijfolie. 

- Schep daar het mengsel van de cherrytomaatjes en groene pesto en de biefstuk bovenop en meng door elkaar.

- Leg daar bovenop de bol burrata. Steek met een mespunt in de burrata zodat deze een beetje "uitloopt".

- Verdeel de Balsamico crème over het geheel en maak af met gedroogde basilicum.

Reactie schrijven

Commentaren: 0