Caponata is van oorsprong een Siciliaanse salade met (onder andere) gekookte aubergine. Er bestaan verschillende varianten, afhankelijk van de regio. Ik ben echt dol op gekookte aubergine, dus was wel benieuwd naar dit goedje. Maar, ik ben wel zo eerlijk dat ik in dit geval voor een kant en klaar potje ben gegaan. Ik zag het in de supermarkt staan en dacht, ach. Ik neem het eens mee. Lekker makkelijk, als ik een keer geen tijd (of geen zin) heb om te koken.
La Place Caponata spread (te koop bij de Jumbo) bestaat uit gekookte aubergine, olijven en kappertjes.
Als je dit zo leest, kan het zijn dat dit niet meteen al je favorieten ingrediënten samen zijn en je hier niet heel enthousiast van wordt, maar geef het eens een kans. Het heeft mij echt positief verrast!
Ik verwerkte de Caponata spread in mijn pasta"saus" en combineerde het met kastanjechampignons en blokjes chorizo. Lekker spicy!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 75-100 gram (volkoren) mini penne
- 1 (kleine) rode ui
- 2 teentjes knoflook of gebruik AH Wokgemak
- 1 potje (265g) La Place Caponata spread
- 100 gram kastanjechampignons
- 100 gram chorizo worst (aan een stuk)
- Optioneel: 0,5 theelepel chili vlokken
- Handjevol Parmezaanse kaas vlokken
- Olijfolie
- Water
Instructies:
- Kook de Penne al dente (beetgaar), met een scheutje olijfolie.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de kastanjechampignons fijn en de chorizo in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze mee tot deze goudbruin kleuren.
- Voeg vervolgens de chorizo blokjes toe en bak deze ook kort mee.
- Voeg ten slotte de La Place Caponata spread en chili vlokken toe.
- Roer alles goed door elkaar en voeg een half kopje water toe. Laat even door pruttelen op laag vuur.
- Serveer met de (volkoren) mini penne en maak af met wat verkruimelde Parmezaanse kaas vlokken.
Reactie schrijven