Penne met rode pesto, halloumi en gepofte tomaatjes


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram penne (of een andere soort "buisjes" pasta)
  • 50 gram Halloumi
  • 10 zoete gele of rode trostomaatjes
  • 4 plakjes Pancetta
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Olijfolie

Instructies:

- Kook de Penne al dente (beetgaar), met een scheutje olijfolie.

- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

- Pof de tomaatjes in 10 minuten. 

- Snijd de halloumi in 6 plakken.

- Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kaas aan beide kanten goudbruin.

- Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten. Zet even aan de kant als ze klaar zijn.

- Gebruik vervolgens dezelfde droge koekenpan voor de Pancetta. Leg de plakjes in de pan totdat deze krokant worden en krimpen.

- Giet de pasta af en doe terug in de pan. Roer de rode pesto en gedroogde tijm er doorheen. 

- Schep de pasta in een diep bord en leg de halloumi erop. Verkruimel de Pancetta er overheen en serveer met de gepofte tomaatjes en pijnboompitten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0