Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram penne (of een andere soort "buisjes" pasta)
- 50 gram Halloumi
- 10 zoete gele of rode trostomaatjes
- 4 plakjes Pancetta
- 2 eetlepels rode pesto
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Olijfolie
Instructies:
- Kook de Penne al dente (beetgaar), met een scheutje olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pof de tomaatjes in 10 minuten.
- Snijd de halloumi in 6 plakken.
- Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kaas aan beide kanten goudbruin.
- Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten. Zet even aan de kant als ze klaar zijn.
- Gebruik vervolgens dezelfde droge koekenpan voor de Pancetta. Leg de plakjes in de pan totdat deze krokant worden en krimpen.
- Giet de pasta af en doe terug in de pan. Roer de rode pesto en gedroogde tijm er doorheen.
- Schep de pasta in een diep bord en leg de halloumi erop. Verkruimel de Pancetta er overheen en serveer met de gepofte tomaatjes en pijnboompitten.
Reactie schrijven