Pita falafel met Tahini


Falafel is van oorsprong afkomstig uit Egypte, maar komt inmiddels in veel Arabische landen voor. Ook in de Westerse cultuur wordt falafel steeds populairder. Het zijn gefrituurde balletjes gemaakt van kikkererwten en andere peulvruchten met onder andere ui, knoflook en peterselie. Erg smaakvol en heerlijk om te combineren met een pitabroodje en Tahini.

 

Wat?

 

Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad en komt veel voor in de Arabische keuken. Het is het basis-ingrediënt voor Tahinsaus, ook wel Tahini genoemd. Deze is zacht van smaak en heerlijk in combinatie met shoarma of falafel. Worth the try, trust me!

 

Tip: Falafel is ook leuk om bij de borrel te serveren; gebruik dan mini pitabroodjes (zie foto). 

Ingrediënten voor 2 personen:

Instructies:

Benodigdheden: Broodrooster (optioneel)

- Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de falafels (Frituren kan ook, volg de instructies op de verpakking).

- Bak de pita broodjes in de oven of in een broodrooster.

- Snijd de pita's open en vul de broodjes met sla, falafel en Tahini saus.


Reactie schrijven

Commentaren: 0