Pizza gamberetti


I love pizza!

 

Ik vind het zo leuk om zelf pizza te maken, want hoe je, je pizza ook samenstelt, het is helemaal naar jouw smaak. 

 

Zelf een pizza maken is super easy. Tenminste, als je een kant en klare bodem of pizzadeeg koopt. En hoe leuk ik het ook vind om te koken, snel en simpel staat bij mij voorop.

 

Je kunt er dus voor kiezen om een bolletje pizzadeeg te kopen, deze te bestrooien met een beetje bloem en vervolgens nog even uit te rollen met een deegroller. Ik zelf kies het liefst voor een kant en klare groentebodem. Kunnen we meteen nog een paar kleine calorietjes besparen ;)

 

Ingrediënten voor 1 pizza:

  • 1 (groente)bodem of een bolletje pizzadeeg
  • 8-10 grote garnalen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1-2 eetlepels crème fraîche
  • +/- 0,5 rode ui, in halve ringen (afhankelijk van de grootte van de ui)
  • Een handjevol babyspinazie
  • Geraspte kaas 
  • Olijfolie
  • Zout en cayennepeper
  • Balsamico crème

 

Instructies:

- Verwarm de oven voor op 180 graden.

- Hak de knoflook fijn of gebruik AH Wokgemak.

- Doe de garnalen in een kom, samen met de fijngehakte knoflook en een scheutje olijfolie. Laat even staan.

- Smeer 1-2 eetlepels crème fraîche uit over de pizzabodem.

- Bestrooi met een beetje zout en cayennepeper. Let op: Gebruik niet teveel cayennepeper, dit kan erg pittig zijn!

- Halveer de rode ui en snijd in ringen. 

- Beleg de pizza met de garnalen, babyspinazie en rode ui op de uitgesmeerde laag crème fraîche. 

- Sprenkel de overige "marinade" van de garnalen (olijfolie en fijngehakte knoflook) over de pizza. 

- Bestrooi de pizza met geraspte kaas.

- Bak in ongeveer 15 minuten gaar en maak af met Balsamico crème. 


Variatietip: Snijd een bolletje Mozzarella in plakjes en beleg je pizza met garnalen, afwisselend met de in plakjes gesneden Mozzarella.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Ingrid (zondag, 21 maart 2021 22:43)

    Deze is héérlijk!

  • #2

    Larissa (zondag, 11 april 2021 22:04)

    Erg lekkere combinatie! Was heerlijk �