Ik ben dol op de pizzabodems van Magioni! Deze overheerlijke groente bodems zijn verkrijgbaar in verschillende varianten; bloemkool, courgette en paprika. Voor dit recept gebruik ik de bloemkool bodem omdat deze het meest neutraal van smaak is en daarom heerlijk te combineren met sterk, smaakvolle toppings.
Ingrediënten voor 2 pizza's:
- 2 bloemkool pizzabodems
- 4 eetlepels groene pesto
- 1 grote tomaat
- 1 bol burrata
- 100 gram parmaham
- 10 blaadjes verse basilicum
- Balsamico crème
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de burrata open en verdeel in stukken.
- Snijd de tomaat in partjes, scheur de parmaham in reepjes en pluk de basilicum totdat je voldoende blaadjes hebt.
- Besmeer de pizzabodems met groene pesto totdat de hele bodem bedekt is.
- Beleg de pizzabodems vervolgens met de parmaham, burrata, tomaat en basilicum.
- Bak de pizza gedurende 15 minuten in de reeds voorverwarmde oven. Maak af met de Balsamico crème.
Vega variatietip: Vervang de parmaham door aubergine. Vergeet niet om de aubergine vooraf kort te bakken of te grillen.
Reactie schrijven