Pizza pesto met parmaham en burrata


Ik ben dol op de pizzabodems van Magioni! Deze overheerlijke groente bodems zijn verkrijgbaar in verschillende varianten; bloemkool, courgette en paprika. Voor dit recept gebruik ik de bloemkool bodem omdat deze het meest neutraal van smaak is en daarom heerlijk te combineren met sterk, smaakvolle toppings.

 

Ingrediënten voor 2 pizza's:

  • 2 bloemkool pizzabodems
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 1 grote tomaat
  • 1 bol burrata
  • 100 gram parmaham
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • Balsamico crème

Instructies:

- Verwarm de oven voor op 220 graden.

- Snijd de burrata open en verdeel in stukken.

- Snijd de tomaat in partjes, scheur de parmaham in reepjes en pluk de basilicum totdat je voldoende blaadjes hebt. 

- Besmeer de pizzabodems met groene pesto totdat de hele bodem bedekt is.  

- Beleg de pizzabodems vervolgens met de parmaham, burrata, tomaat en basilicum. 

- Bak de pizza gedurende 15 minuten in de reeds voorverwarmde oven. Maak af met de Balsamico crème.

 

Vega variatietip: Vervang de parmaham door aubergine. Vergeet niet om de aubergine vooraf kort te bakken of te grillen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0