Pompoen-bloemkool risotto met kastanjes en Pancetta


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 400 gram pompoenblokjes
  • +/- 10 stuks tamme kastanjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 groente bouillonblokje
  • 50 gram Parrano kaassnippers
  • Peper en zout
  • gedroogde Tijm
  • Olijfolie
  • Optioneel: 4 plakjes Pancetta 

 

 

Instructies:

- Breng een grote pan met water aan de kook en kerf de kastanjes bovenaf kruislings in. 

- Voeg de kastanjes bij het kokende water en kook gedurende 10-12 minuten.

- Kook ondertussen de pompoenstukjes in een pan en kook een halve liter water voor de bouillon.

- Giet de pompoenblokjes af en laat even staan. 

- Los het bouillonblokje op in de reeds gekookte halve liter water.

- Giet de kastanjes af en laat even afkoelen.

- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en voeg de bloemkoolrijst toe, totdat deze een beetje glazig ziet.

- Blus de bloemkoolrijst af met de witte wijn en roer goed door totdat al het vocht opgenomen is.

LET OP! Bloemkoolrijst neemt het vocht veel moeilijker op dan de gewone risottorijst, werk daarom met kleine beetjes vocht!

- Herhaal dit vervolgens een aantal keer totdat alle vocht door de bloemkoolrijst opgenomen is.

- Pel tussendoor de gekookte en afgekoelde kastanjes en verkruimel deze in kleine stukjes. 

- Roer als alle vocht opgenomen is, de gekookte pompoenblokjes door de bloemkoolrijst. 

- Breng de risotto op smaak met wat tijm, peper en zout.

- Voeg ten slotte de verkruimelde kastanjes en kaassnippers toe en roer het geheel goed door elkaar.

- Optioneel: Bak in een droge koekenpan de plakjes Pancetta totdat deze knapperig is. 

- Serveer de smeuïge pompoen-bloemkool risotto met de gebakken Pancetta.

Reactie schrijven

Commentaren: 0