· 

Prei stamppot met mosterd en zalm


Vandaag is het precies 1 maand geleden dat mijn website online ging en sindsdien geniet ik volop van alle positieve reacties! Dankzij jullie kan ik niet meer stoppen met schrijven, dank hiervoor ;)

 

In de eerste week online, deelde ik mijn Paksoi stamppot recept en ik moet zeggen, dat was (en is) een groot succes! En dat snap ik hoor, want hij is echt heel lekker. En dat is de variant die ik vandaag deel ook. Maar je moet ervan houden. Voor dit recept gebruik je namelijk geen melk en boter, maar crème fraîche en mosterd. Net even iets anders, maar zo lekker!

 

Ik koos ervoor om deze stamppot te eten in combinatie met een stukje gebakken zalm, maar als je niet zo van vis houdt, kun je er uiteraard ook voor kiezen om er een lekker stukje vlees of een vleesvervanger bij te maken. 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram prei, in ringetjes
  • 100 ml crème fraîche
  • 1-2 eetlepel(s) mosterd
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies:

- Schil de aardappelen en was deze onder de koude kraan (of koop reeds geschilde, voorgekookte aardappelen) en zet een ruime pan water op het vuur. Breng het water aan de kook en kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. 

- Was de prei en snijd in ringen (of koop een zak voorgesneden prei). 

- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de prei totdat deze zacht is.

- Giet de aardappelen af en voeg de crème fraîche en mosterd toe. Stamp door elkaar. 

- Voeg vervolgens de prei toe en roer nog eens goed door elkaar tot een geheel. 

- Breng op smaak met peper en zout. 

- Serveer met een gebakken stukje zalm of vlees(vervanger) naar keuze. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0