Ik krijg geen genoeg van quesadillas! Deze kaasdingetjes staan super snel op tafel en je kunt er eindeloos mee variëren. Inmiddels kun je al verschillende varianten terug vinden op mijn blog en ze zijn allemaal even lekker ;) Dit keer een variant met pulled chicken.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 6 mini tortillas
- 2 kipfilets
- 1 klein blikje mais
- 2 eetlepels Sriracha saus
- 4 eetlepels cream cheese (bijv. Philadelphia)
- Geraspte kaas
Instructies:
- Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de kipfilets hierin gaar.
- Haal vervolgens uit de pan en laat afkoelen.
- Laat de mais uitlekken.
- Als de kipfilet afgekoeld is: Trek de kipfilet uit elkaar tot dunne sliertjes, hierdoor ontstaat "pulled chicken".
- Meng in een kom de cream cheese en Sriracha saus tot een glad mengsel.
- Voeg de pulled chicken en mais toe en meng dit goed door elkaar.
- Smeer de helft van de tortilla in met het mengsel en bestrooi royaal met de geraspte kaas.
- Vouw de tortilla dicht en "toast" de tortilla, op laag vuur, aan beide kanten totdat deze goudbruin is.
- Herhaal dit bij de andere tortilla's en serveer eventueel met een salade.
Reactie schrijven