Met een mooie vakantie naar het zonovergoten Italië in het vooruitzicht, ontstaan de lekkerste, nieuwe recepten tijdens het leegmaken van je koelkast. Het is natuurlijk zonde om al dat lekkers weg te gooien.
Dus om alvast in Italiaanse sferen te komen (en omdat je toch nooit genoeg kunt krijgen van pasta gerechten) maakte ik een ravioli (gevuld met kaas) gecombineerd met rosbief, spinazie, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas. De saus maakte in van mascarpone en zongedroogde tomaten tapenade.
Dit recept staat super snel op tafel en heeft mij positief verrast. Het smaakt natuurlijk niet zo authentiek als in Italië, maar daarover binnenkort meer. Nu eerst mijn koffer pakken ;)
Vi auguro tutti buone vacanze!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram ravioli formaggi (vers)
- 200 gram rosbief
- 100 gram babyspinazie
- 200 gram mascarpone
- 2 eetlepels tapenade van zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels zongedroogde tomaten reepjes op oliebasis
- 2 teentjes knoflook of gebruik AH Wokgemak
- 2-3 eetlepels pijnboompitten
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies:
- Snijd de rosbief in blokjes (puntjes).
- Breng water aan de kook om de ravioli in te koken.
- Verhit een scheut olijfolie in de pan en roerbak de babyspinazie met de knoflook.
- Voeg de mascarpone en tapenade toe. Zet op laag vuur en roer goed door elkaar tot er een saus ontstaat.
- Voeg vervolgens de zongedroogde tomaatjes toe en bak even mee.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
- Kook ondertussen de ravioli gaar.
- Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en schroei de rosbiefpuntjes dicht. Roer vervolgens door de saus.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Serveer de ravioli met de saus en maak af met de geroosterde pijnboompitten.
Reactie schrijven