Risotto met garnalen en zeekraal


Wat is zeekraal?

Veel mensen denken dat zeekraal een soort wier is afkomstig uit de zee, maar dit is niet waar. Zeekraal groeit voornamelijk op het strand, aan de rand van de zee. 

 

Het is een typische seizoen groente, verkrijgbaar vanaf begin mei t/m begin september. Echter is zeekraal tegenwoordig het hele jaar door te verkrijgen, doordat het overal gekweekt kan worden. De buisvormige, groene stengeltjes hebben een beetje een zoute, ziltige smaak. Daarom zijn ze goed te combineren met alle soorten vis!

 

Wellicht zal je in de toekomst nog vaker recepten voor visgerechten in combinatie met zeekraal tegenkomen op mijn blog.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 

  • 150 gram risotto rijst
  • 200 gram wok garnalen
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 50 gram zeekraal
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 vis bouillonblokje
  • 50 gram Parrano kaassnippers
  • 0,5 theelepel Kurkuma
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Peterselie
  • Olijfolie

Instructies:

- Zet de doperwten klaar in een kommetje zodat deze alvast licht kunnen ontdooien. 

- Bestrooi de garnalen met peper, knoflookpoeder en wat olijfolie. Laat even staan.

- Kook ondertussen een halve liter water en los het bouillonblokje erin op. Laat dit ook even staan.

- Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan en voeg de risotto rijst toe. Bak totdat deze glazig ziet.

- Blus de risotto rijst af met de witte wijn, totdat deze net onder water staat. 

- Roer goed door totdat al het vocht opgenomen is en herhaal dezelfde stap met de reeds gemaakte bouillon.

- Herhaal dit vervolgens een aantal keer totdat alle vocht opgenomen is door de risotto rijst.

- Bak in een koekenpan, zonder olie of boter, de reeds gemarineerde garnalen totdat deze gaar zijn.

- Breng de risotto rijst op smaak met peper, zout en kurkuma en roer de doperwten er doorheen. Laat even kort pruttelen.

- Voeg ten slotte de zeekraal en kaassnippers toe. Roer het geheel goed door elkaar totdat de kaas gesmolten is.

- Serveer de smeuïge risotto met de gebakken garnalen en maak af met wat peterselie. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0