Wegens persoonlijke omstandigheden duurde het even om de kracht te vinden om terug te blikken op zomer 2021.
Na ruim 1,5 jaar mochten we eindelijk weer op vakantie naar het buitenland. Uiteraard met de nodige maatregelen, maar dat had ik er met alle liefde voor over. Ik ben zo'n luxe paardje die het liefst een paar keer per jaar naar het buitenland gaat, maar dat was de afgelopen tijd helaas niet aan de orde. Ik keek hier echt al zo lang naar uit en eindelijk was het weer zo ver!
Mijn roadtrip van deze zomer zou er als volgende uitzien: met de auto via Italië (Modena, San Giovanni in Marginano, San Marino en Ancona) per boot naar Griekenland (via Patras en Nafpaktos naar eindbestemming Theologos).
Als kind gingen we bijna ieder jaar naar Italië op vakantie. Nu was ik er al jaren niet meer geweest. De zonovergoten dagen die ik nu in Italië heb doorgebracht, waren niet te vergelijken met de vakanties in mijn jeugdjaren. Naarmate je ouder wordt, ervaar je dit soort dingen toch heel anders.
De mooie gebouwen, smalle straatjes en het Mediterraanse klimaat zorgden voor het ultieme vakantiegevoel, maar de leuke terrasjes, het lekkere eten en de heerlijke wijnen hebben al mijn verwachtingen overtroffen. Ik maakte kennis met verschillende, leuke restaurantjes, overheerlijke Italiaanse gelato en ik leerde in die paar dagen tijd steeds meer over pasta. Ik heb nog nooit zoveel verschillende pastasoorten gezien. Ik denk dat wij Nederlanders maar 1/3 van het algehele pasta assortiment kennen. Alleen al voor het eten wilde ik niet meer weg uit het mooie Italië, maar gelukkig had ik Griekenland nog in het vooruitzicht. Daarover later meer.
Bij Al Fortino Delle Fate in San Giovanni in Marginano maakte ik kennis met Passatelli scampi en vongole. Passatelli is een pastasoort gemaakt van eieren en broodkruimels. Vongole zijn schelpdieren afkomstig uit het midden en zuiden van Italië. In Nederland worden vongole ook wel vaker venusschelpen genoemd. Het was heerlijk, machtig en smaakvol, maar de lekkerste pasta (ooit!) heb ik toch echt bij Ristorante Uva D'oro in Modena gegeten. Het gerecht bestond uit verse, handgemaakte tortelloni (de grotere versie van tortellini) gevuld met pompoen, verse Parmezaanse kaas en Balsamico.
Men zegt wel eens vaker "less is more", maar bij pastagerechten is dit zeker waar!
Reactie schrijven
John (vrijdag, 21 januari 2022 18:35)
Wat een leuk geschreven verslag van de roadtrip.
Ik wacht vol spanning op deel 2 t/m 6.
Sandra (vrijdag, 21 januari 2022 19:26)
Leuk verhaal.
Ingrid (vrijdag, 21 januari 2022 19:57)
Een herinnering die nu nóg mooier en specialer is � En wat was dat eten lekker!