· 

Rode curry met kipgehaktballetjes


Dit recept is misschien niet het eerste wat in je op komt als je aan Thaise curry denkt, maar zeker worth the try! Een verrassende smaakcombinatie van verschillende soorten groente, een traditionele rode curry pasta en heerlijke kipgehaktballetjes. 

 

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 300 gram bloemkool
  • 200 gram prei
  • 1 blikje mais
  • 250 gram kipgehakt
  • 200ml kokosmelk
  • 1-2 eetlepels rode curry pasta
  • Peper en zout
  • Paneermeel
  • Bakboter en/of olijfolie

Instructies:

 

- Snijd de bloemkool in roosjes en de prei in ringetjes.

- Meng het kipgehakt met wat paneermeel totdat er een "vastere" substantie ontstaat.

- Rol balletjes van ongeveer allemaal dezelfde grootte.

- Verhit wat boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes goudbruin. Haal uit de pan en laat even staan.

- Verhit een scheut olijfolie in een wok-of hapjespan en roerbak de bloemkool (als je niet van harde/knapperige bloemkool houdt, kun je hem eerst even kort koken zodat de roosjes iets zachter worden).

- Voeg de prei toe en bak deze mee. Voeg vervolgens ook de mais toe.

- Breng de groente op smaak met wat peper en zout.

- Zet op laag vuur en voeg de kokosmelk en curry pasta toe. Laat even door pruttelen.

- Roer ten slotte de kipgehaktballetjes door de curry zodat deze weer een beetje opwarmen en serveer samen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0