· 

Roerei met chorizo en cheddar


Onze middagmaaltijd is belangrijk, maar toch besteed ik hier vaak niet zoveel tijd aan. Dit komt natuurlijk ook door mijn werk, waardoor ik geen tijd hebt om tussen de middag een uitgebreide lunch te bereiden. Het is allemaal niet zoveel werk, maar je moet maar net de juiste tools bij de hand hebben.

 

Ik ben zelf een van die mensen die niet thuis kan en mag werken, dus voor mij volstaat een broodje of salade prima tussen de middag. Maar als ik de tijd heb (of een lunchbuddy heb), wil ik er wel wat meer tijd aan besteden en zo is mijn "Spaanse" roerei ontstaan. Simpel, maar toch net even anders. Heerlijk!

Ingrediënten voor 1 portie:

Benodigdheden: Broodrooster

  • 2 bruine boterhammen
  • 2 eieren
  • Scheutje kookroom
  • 100 gram chorizo (aan een stuk)
  • 2 lente-ui
  • 20 gram geraspte cheddar
  • Philadelphia
  • Cayennepeper
  • Optioneel: zout
  • Bakboter

Instructies:

- Kluts de eieren en kookroom en breng op smaak met wat cayennepeper.

- Snijd de chorizo in kleine blokjes en de lente-ui in ringetjes.

- Verhit wat boter in de pan en giet het mengsel van ei en kookroom in de pan. Roer goed door (en blijf roeren) als het ei begint te stollen.

- Voeg vervolgens de chorizo en lente-ui toe. Blijf roeren.

- Breng op smaak met nog wat (cayenne)peper. chorizo is al zout van zichzelf, maar voeg eventueel nog wat zout toe voor de smaak.

- Rooster de boterhammen in de broodrooster en besmeer met een laagje Philadelphia. 

- Schep het roerei mengsel over de boterhammen en strooi er wat geraspte cheddar kaas overheen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0