De cantharel is een bospaddenstoel en wordt ook wel hanenkam of dooierzwam genoemd. Hij heeft een trechtervormig uiterlijk en de kleur kan variëren van witachtig tot diepgeel. Zijn geelachtige kleur heeft hij te danken aan de stof carotine die ook in wortel voorkomt. Gezond dus! Omdat het een bospaddenstoel is, is het erg belangrijk dat je de cantharellen goed schoonmaakt, alvorens je dezegaat bereiden.
Gebruik voor deze simpele pasta kipdijfilet, cantharellen en Parmezaanse kaas, maar vergeet je dagelijkse portie veggies niet en serveer dit heerlijke pastagerecht met een lekkere salade.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram tagliatelle
- 250 gram kipdijflet
- 200 gram cantharellen
- 50 gram roomboter
- Parmezaanse kaas vlokken
- Zwarte peper
- Olijfolie
Instructies:
- Maak de cantharellen goed schoon en snijd de kipdijfilet in stukjes.
- Breng een ruime hoeveelheid water in een pan aan de kook.
- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de kipdijfilet.
- Voeg een ruime hoeveelheid zwarte peper toe en schep dit door de kipdijfilet.
- Voeg vervolgens de cantharellen toe en bak even mee.
- Kook ondertussen de tagliatelle al dente (beetgaar), met een scheutje olijfolie.
- Giet de tagliatelle af en roer de roomboter door de pasta totdat deze helemaal gesmolten is.
- Verdeel de tagliatelle over 2 diepe borden en vervolgens de kipdijfilet en cantharellen.
- Verkruimel ten slotte de Parmezaanse kaas over beide borden.
Reactie schrijven