We weten allemaal dat Indonesisch koken vaak veel tijd kost. Zoals ik in eerdere blogs ook al aangaf, ga ik daarom voor jullie op zoek naar de wat "snellere" en "simpelere" gerechten zodat de drempel iets minder hoog wordt om toch zelf de authentieke Indonesische keuken te bereiden.
Wat is sajoer lodeh?
Sajoer lodeh is een populair groente gerecht op basis van kokosmelk. Je groente en/of vleesvervangers worden gekookt in kokosmelk en bouillon (dit is je boemboe).
En wat is tahoe?
Tahoe is de Indonesische naam voor tofu. En niets minder dan dat. In de Indonesische keuken worden vaker vleesvervangers op basis van soja aan (groente) gerechten toegevoegd.
Sajoer lodeh met tahoe is een heerlijk bijgerecht gecombineerd met rijst of als onderdeel van een rijsttafel. Je kunt de tahoe ook achterwege laten en dit recept alleen met verschillende soorten groente (zoals bijv. paksoi, bamboe, wortel) bereiden.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gram tahoe (tofu)
- 1 Paksoi
- 250 gram champignons
- Boemboe sajoer lodeh
- 200ml kokosmelk
- 800ml water
- 1 (groente) bouillonblokje
- Optioneel: rode peper of chili vlokken, zout
Instructies:
- Snijd de tahoe, Paksoi en champignons fijn.
- Meng de boemboe in de pan met het water en de kokosmelk en breng dit langzaam aan de kook.
- Voeg vervolgens de tahoe toe en daaropvolgend de champignons en de Paksoi.
- Breng op smaak met wat zout en voeg voor een extra bite wat fijngesneden rode peper of chili vlokken toe.
- Roer het geheel af en toe om, totdat de groente beetgaar zijn.
Reactie schrijven