· 

Salade parmaham met meloen en mozzarella


SUN'S OUT!

 

Al maanden zitten we vol verlangen te wachten op het zonnetje. De afgelopen maanden waren zeer deprimerend als het op het weer in Nederland aan komt.

 

In de zomer (of zelfs al in de lente) is alles leuker! Je kunt lekker de deur uit en het heeft een positieve werking op je humeur. Bij mooi weer hoort ook lekker eten. Frisse, lichte maaltijden die heerlijk smaken in het zonnetje, op het terras, met een goed glas wijn erbij. 

 

Nu is het eindelijk zo ver, het zonnetje schijnt! Voor mij dus een reden om een heerlijk zonnig recept op tafel te zetten. Ik ben dol op zomerfruit dus ik heb een van mijn favorieten gecombineerd met parmaham en mozzarella. Heerlijk fris!

 

Je kunt de salade serveren met bijvoorbeeld foccacia of breekbrood.  

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 zak rucola melange
  • 0,5 galia meloen
  • 125 gram mozzarella bolletjes
  • 4 plakken parmaham
  • Balsamico crème

Instructies:

- Snijd de meloen doormidden, ontdoe van de pitten en snijd in blokjes.

- Halveer de mozzarella bolletjes.

- Verdeel de sla over de 2 (diepe) borden.

- Scheur de parmaham in kleine stukjes.

- Verdeel vervolgens de meloen, mozzarella en parmaham over de salade.

- Maak de salade af met wat Balsamico crème.


Reactie schrijven

Commentaren: 0