Het voorjaar is begonnen! Maar dat zou je niet zeggen als je nu naar buiten kijkt. Toch ben ik ben blij, want het asperge-seizoen is weer begonnen! En dat is echt zo ;) Witte asperges zijn maar beperkt verkrijgbaar gedurende een korte periode in het jaar en heeft de naam "het witte goud" te danken aan haar bijzondere, witte uiterlijk en de overheerlijke, zachte smaak. Asperges zijn heerlijk om traditioneel te combineren met ham, ei en krieltjes. Maar zijn ook leuk om mee te experimenteren, dus probeer dit recept eens!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram bladspinazie
- 110 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren (2 hardgekookt en 1 rauw)
- 500 gram witte asperges
- 1 zalmfilet
- 1 eetlepel bakpoeder
- 150 ml melk
- 50 gram gesmolten boter
- Peper en zout
- Olijfolie
- Optioneel: klontje roomboter
Instructies:
- Laat de asperges een half uur in koud water liggen.
- Verhit een klein scheutje olijfolie in een wok- of hapjespan en bak de spinazie totdat deze geslonken is.
- Giet het vocht af en laat even afkoelen.
- Schil ondertussen de asperges vanaf de kop naar beneden. Snijd 1,5-2cm van de onderkant af.
- Kook de eieren.
- Knijp als de spinazie afgekoeld is, het vocht eruit. Hak vervolgens in grove stukken.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de melk, een rauw ei, de gesmolten boter, het bakpoeder en een snuf peper en zout.
- Voeg de gehakte spinazie toe en klop/mix tot een glad beslag.
- Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook de asperges in 8 minuten gaar.
- Verhit ondertussen nog een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet goudbruin.
- Laat de gebakken zalmfilet even afkoelen.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en schep 2 eetlepels beslag in de pan voor 1 pannenkoekje.
- Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten aan beide zijden totdat ze goudbruin kleuren.
- Pel de hardgekookte eieren en trek de zalmfilet met een vork uit elkaar zodat er snippers ontstaan.
- Optioneel: Smelt een klontje roomboter in de pan zodat er een "sausje" ontstaat.
- Serveer de spinaziepannenkoekjes met de asperges, ei en zalmsnippers.
Reactie schrijven