· 

Sticky chicken met groene groente en babymais


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2-4 nestjes woknoodles
  • 350 gram kipdijfilet
  • 250 gram groene groente naar keuze (bijv. Cavolo nero of boerenkool)
  • 100 gram babymais
  • 1 eetlepel 5-spices
  • 4 eetlepels sweet chili saus
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Olijf- of zonnebloemolie

Instructies:

- Snijd de kipdijfilet in reepjes en de babymais in plakjes. 

- Hak de knoflook fijn of gebruik AH Wokgemak

- Doe de kipdijfiletreepjes in een kom en breng op smaak met de 5-spices en een scheutje olie. Laat even staan.

-  Verhit een scheutje olie in een wok- of hapjespan en fruit een fijngehakt teentje knoflook.

- Voeg vervolgens de kipdijfilet toe en bak goudbruin, zonder extra olie. 

- Verhit in een andere wok- of hapjespan een scheut olie en fruit hierin het andere fijngehakte teentje knoflook.

- Voeg vervolgens de groene groente toe en ten slotte de babymais. Roerbak deze beetgaar.

- Voeg de sweet chili saus toe aan de kipdijfilet en zet het vuur laag. Laat dit even inkoken.

- Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking.

- Serveer de noodles met de sticky kipdijfilet en gewokte groente.

Reactie schrijven

Commentaren: 0