Tortillas, tacos, nachos, quesadillas, burritos, enchiladas, name it en ik schud je zo een aantal recepten uit mijn mouw. De quesadilla ben je vast al vaker op mijn blog tegengekomen, maar vandaag besteed ik wat extra aandacht aan de taco.
In Nederland kennen wij de "harde" tacoschelpen, maar in Mexico worden tacos gemaakt van “zachte” (mais)tortillas. Je kunt van deze zelfde tortilla ook een quesadilla, burrito of enchilada maken. De klassieke (en meest voorkomende) taco is met gehakt, bonen en mais, maar ik prefereer tacos met vis.
Tijdens mijn vakantie in Florida maakte ik voor het eerst kennis met deze zogenaamde "vistacos" en ik was verkocht. Dat ik daar zelf nooit op gekomen ben, daar kan ik met mijn hoofd nog steeds niet bij.
Het is echt niet moeilijk om te maken en super snel klaar. Maar het is misschien niet het eerste wat in je op komt, dus daarom help ik je graag op weg!
Ingrediënten voor 6 tacos (2-3 personen):
- 6 mini tortillas
- 300 gram pangasiusfilet
- 0,5 komkommer
- 2 limoentjes
- 1 theelepel dille
- 4 eetlepels mayonaise
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- handjevol geraspte kaas
- (olijf)olie of boter
Instructies:
- Halveer een limoen, snijd de pangasiusfilet in stukjes en marineer de vis door middel van de limoen uit te knijpen en bestrooi vervolgens met dille. Meng goed door elkaar en laat even staan.
- Snijd ondertussen de komkommer in kleine dobbelsteentjes.
- Doe de mayonaise in een kom en halveer een limoen. Knijp deze uit en vermeng met de mayonaise. Breng op smaak met chili en knoflookpoeder en roer dit goed door elkaar.
- Verhit een beetje (olijf)olie of boter in de pan en bak de vis goudbruin.
- Verwarm de (mini) tortillas volgens de instructies op de verpakking.
- Beleg je (mini) tortilla met de gebakken vis, komkommerblokjes, geraspte kaas en limoenmayo.
- Serveer eventueel met een maiskolf of frisse salade.
Reactie schrijven