Tacos met gekruid kipgehakt, avocado en feta


Een tortilla is in Midden-Amerika een (gevulde) maispannenkoek en in Spanje een aardappel omelet. Maar wat is dan een taco? Niet meer dan een gevulde tortilla dus. Een taco is namelijk een Mexicaans maispannenkoekje oftewel een tortilla, gevuld met verschillende ingrediënten.  In Midden-Amerika (voornamelijk Mexico) worden vele verschillende gerechten van tortillas gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan: tacos, burritos, enchiladas, fajitas en quesadillas. 

 

Maar vandaag geef ik jullie deze overheerlijke tacotip! Want door het kruidige van het gehakt, het romige van de avocado en het pittige van de Sriracha, ontstaat er een unieke smaaksensatie die je zeker een keer geprobeerd moet hebben! 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 

Instructies:

- Verhit wat boter of olijfolie in een hapjespan en rul het gehakt op hoog vuur, goudbruin.

- Laat ondertussen het blikje mais uitlekken. 

- Voeg de kruidenpasta en mais toe, roer goed door elkaar en laat het geheel even pruttelen op laag vuur.

- Verwarm de tortillas volgens de instructies op de verpakking (in de magnetron is de snelste optie).

- Ontpit de avocado en snijd deze in plakjes. (Doe dit pas als je bijna klaar bent, anders kleurt je avocado bruin!)

- Vul de tortillas met het gehaktmengsel, avocado en verkruimel ten slotte de feta eroverheen. Maak af met wat Sriracha saus.

Reactie schrijven

Commentaren: 0