Zoals jullie weten ben ik geen fan van kant en klare pakjes en potjes, maar uitzonderingen zijn er om gemaakt te worden. Ik ontdekte per toeval de pompoen pastasaus van de Jumbo en deze saus heeft al mijn verwachtingen overtroffen!
Dus heb je een keer weinig tijd om te koken, maar wil je toch iets "anders" op tafel zetten? Probeer dit recept dan eens. Combineer bijvoorbeeld met krokante Parmaham en rucola. Houd je het liever vega? Geen probleem! Dan laat je de Parmaham gewoon weg.
Uiteraard kun je de saus ook zelf maken. Wil je weten hoe? Stuur me dan een berichtje.
Ingrediënten voor 2 personen:
Benodigdheden: Bakpapier
- 250 gram (verse) tagliatelle
- 1 pot Jumbo pompoen pastasaus
- Minimaal 2 plakjes Parmaham
- Handjevol rucola
- Parrano strooikaas
- Olijfolie
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakken Parmaham op.
- Bak de Parmaham in 10 minuten krokant.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de Parmaham even afkoelen.
- Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Let op! Verse pasta kookt minder lang.
- Giet de pasta af en verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan.
- Voeg de pasta toe, roer even goed door elkaar met de olijfolie en voeg de saus toe. Roer nogmaals goed door elkaar.
- Verdeel de pasta met saus over 2 borden en leg een handjevol rucola er bovenop.
- Verkruimel de (gewenste hoeveelheid) Parmaham over de porties en maak af met de strooikaas.
Reactie schrijven
Daph & Daniël (vrijdag, 01 april 2022 18:55)
Makkelijk te maken pasta recept, eens wat anders is als de standaard bolognese saus! De zoutige smaak van de parmaham maakte het helemaal af ��