Tagliatelle met zalm, broccoli en roomsaus


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram tagliatelle
  • 1 broccoli
  • 2 zalmfilets
  • 100ml kookroom
  • 1-2 eetlepels bloem of Maizena (bindmiddel)
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Optioneel: chilipoeder
  • Olijfolie

Instructies:

- Snijd de broccoli in roosjes.

- Breng een ruime hoeveelheid water in een pan aan de kook en kook hierin de broccoli gaar.

- Bestrooi de zalmfilets met wat knoflookpoeder, peper en zout.

- Kook de pasta al dente (beetgaar), met een scheutje olijfolie.

- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets goudbruin.

- Verwarm de kookroom in een steelpannetje en voeg het bindmiddel (in kleine beetjes) toe. Roer met een garde goed door elkaar totdat er geen klontjes meer zijn. Als de saus nog te dun is, kun je wat bindmiddel toevoegen.

- Breng de saus op smaak met wat peper en zout. Voor een extra bite kun je de saus iets smaakvoller maken met wat chilipoeder.

- Giet de broccoli en pasta af en snijd de zalmfilets in stukken.

- Serveer de tagliatelle met de broccoli, zalm en roomsaus.

Reactie schrijven

Commentaren: 0