· 

Tahoe Telor


Tahoe wat? 

Tahoe Telor, niets minder dan een omelet met tofu en ketjapsaus. Maar eigenlijk bagatelliseer ik het nu een beetje, want dit MOET je proeven! 

 

Deze omelet met tofu serveer je met knapperige komkommer, taugé en kroepoek. Ook lekker om te combineren met Jasmijn rijst en bosui. 

 

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 250 gram tahoe (tofu, naturel)
  • 5 middelgrote eieren
  • 50 gram taugé
  • 0,5 komkommer
  • 1 bosui
  • Cassave kroepoek
  • Optioneel: Jasmijnrijst (50g p.p.)
  • Peper en zout
  • Knoflookpoeder
  • Zonnebloemolie

Ingrediënten saus:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 100ml Ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal Oelek
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 3 eetlepels pindakaas
  • Zout
  • Optioneel: Djeroek Poeroet (limoenblaadjes)

Klein geheimpje: Bij de Aziatische supermarkt kun je deze 'Tahoe Telor' saus ook kant en klaar kopen ;) 

Instructies:

- Haal de tahoe uit de verpakking en laat goed uitlekken. 

- Snijd de helft van de tahoe in kleine blokjes, prak de andere helft van de tahoe fijn met een vork.

- Snijd de ui en knoflook fijn, de komkommer in kleine blokjes en de bosui in ringetjes. 

- Blancheer de taugé en laat deze vervolgens uitlekken en afkoelen.

- Verhit een scheut zonnebloemolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook kort. 

- Voeg vervolgens de ketjap, sambal en pindakaas toe. roer het geheel goed door elkaar.

- Voeg de limoenblaadjes toe en laat het mengsel even pruttelen. Mocht deze te dik blijven, verdun dan eventueel met wat water.

- Breng de saus op gewenste smaak met wat zout en haal het pannetje van het vuur af. De saus zal nu wat indikken. 

- Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wok- of hapjespan en 'frituur' hierin de blokjes tahoe totdat deze goudbruin kleuren. 

- Schep eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op een bord bedekt met keukenrol.

- Kluts de eieren in een kom en voeg de geprakte tahoe toe. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.

- Optioneel: Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. 

- Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en schenk het ei-mengsel hierin. 

- Bak de omelet op laag vuur goudbruin gaar (zoals je normaliter ook een omelet bakt). 

- Zet, als de omelet bijna klaar is, de saus nogmaals op laag vuur zodat de reeds gestolde saus kan uitdunnen.

- Serveer de omelet met de gebakken blokjes tahoe, komkommer, taugé, verkruimelde Cassave kroepoek en saus. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0