· 

Thaise curry


Een paar weken geleden liet ik jullie al kennismaken met Thaise curry soep. Ik schreef toen in mijn blog dat ik meestal gebruik maak van Panang curry pasta. Panang is een milde rode curry pasta met tonen van citroen en limoen. In dit recept kies ik wederom voor deze curry pasta.

 

Er bestaan ook groene en gele curry pasta's. Vergelijk vooraf de ingrediënten en kijk zelf welke "kleur" pasta je het meest aanspreekt. Je kunt dit recept namelijk ook met een andere curry pasta maken.

 

Hoe pittig je de curry maakt, is geheel aan jezelf. Gemiddeld is 2 eetlepels curry pasta per 2 personen een "gebruikelijke" dosis. Persoonlijk kies ik meestal voor iets pittiger.

 

Met curry gerechten kan je eindeloos variëren. Of je nu een vlees/visliefhebber of juist een vegetariër bent, low-carb eet of intolerant bent voor gluten en/of lactose, onderaan het recept vind je een aantal variatietips.

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 400 gram broccoliroosjes
  • 200ml kokosmelk Low-calorie: vervang door Alpro
  • 2-3 eetlepels curry pasta
  • Olijfolie
  • Optioneel: vlees, vis of een vleesvervanger
  • Optioneel: gekookte eieren
  • Optioneel: naanbrood

Variatietips:

- Voor de vlees/visliefhebber: voeg kip(dij)filet of garnalen toe.

- Voor de vegetariër: voeg tofu of tempeh toe.

- Voor de low-carbers: bereid meer groente en laat het naanbrood achterwege.

- Voor mensen met een glutenallergie: laat het naanbrood achtwege.

- Voor mensen met een lactose-intolerantie: goed nieuws! kokosmelk mag wel :)

Instructies: 

- Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes of koop deze kant en klaar ;) 

- Breng een ruime hoeveelheid water in een pan aan de kook en kook de bloemkoolroosjes kort (niet te lang, dan worden ze te zacht). 

- Verhit een scheut olijfolie in een wok- of hapjespan en voeg vlees/vis/vleesvervanger toe*

- Voeg de bloemkool toe en roerbak op middelhoog vuur. Voeg kort daarna de broccoli toe en bak deze ook even mee. 

- Zet vervolgens het vuur iets lager en voeg de kokosmelk en curry pasta toe. 

- Roer goed door elkaar en laat even pruttelen.

- Serveer met een gekookt ei en/of naanbrood*

 

* Optioneel. Deze stappen mag je overslaan.


Reactie schrijven

Commentaren: 0