· 

Thaise curry soep met garnalen


Curry is oorspronkelijk afkomstig uit India, maar inmiddels wordt het door heel Azië in allerlei varianten bereid. Het wordt veelal met groente en soms met vlees/vis geserveerd, echter is curry tegenwoordig in alle varianten te krijgen en zo is in de loop der jaren ook de curry soep ontstaan. 

 

Voor mijn curry recepten kies ik voor Panang curry pasta. Panang is een milde rode curry pasta met tonen van citroen en limoen. Hoe pittig je de curry maakt, is geheel aan jezelf. Gemiddeld is 2 eetlepels per 2 personen een "gebruikelijke" dosis. Persoonlijk kies ik altijd voor iets pittiger ;) 

 

In principe bereid je ieder curry gerecht hetzelfde, dat wil zeggen: je maakt de "saus" met curry pasta en kokosmelk. Door bouillon toe te voegen ontstaat er een soep, zie hieronder voor verdere instructies.

 

Ik maakte dit recept met vrij eenvoudige ingrediënten: garnalen en sugar snaps. Houd je niet van garnalen? Dan kun je deze uiteraard weg laten. Ook vega is deze soep heerlijk en lekker om te combineren met naanbrood.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400ml kokosmelk
  • 4 eetlepels rode curry pasta (naar keuze)
  • 300 gram sugar snaps
  • 200 gram garnalen
  • 2 teentjes knoflook of gebruik AH Wokgemak
  • 500ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • Zonnebloemolie

Instructies:

- Snijd de knoflook fijn. 

- Kook 500ml water en los het groente bouillonblokje hierin op.

- Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de knoflook. 

- Bak de sugar snaps mee op hoog vuur.

- Zet het vuur iets lager en doe de garnalen erbij. Bak ook even mee.

- Voeg de curry pasta toe en vervolgens de kokosmelk en bouillon. Laat een minuut of 5 doorkoken.


Reactie schrijven

Commentaren: 0