Ik ben iemand die zich niet vaak de moeite neemt om uitgebreid te lunchen. Meestal zoek je het dan toch vaak buiten de deur, niet alleen omdat dat gewoon een stuk gezelliger is, maar ook omdat je daar vaak de lekkerste lunchgerechten eet, terwijl je, je thuis niet de moeite neemt om zo'n lunch in elkaar te flansen. Maar soms als ik wat meer tijd heb of een lunchbuddy heb, vind ik het toch wel leuk om een beetje uit te pakken.
Dit is een simpel receptje, maar wel super lekker en best wel gezond (ook niet geheel onbelangrijk). De toast bestaat uit verschillende groente: spinazie, avocado en tomaat. Voeg er nog wat geitenkaas en parmaham aan toe en je bent good to go.
Ben je vegetarisch of houd je niet zo van vlees? Dan is er natuurlijk geen man overboord, dan laat je de parmaham gewoon weg. Voeg dan wel wat extra zout toe voor de smaak.
Deze simpele boterham is heerlijk als lunch of brunch, maar ook als ontbijt is deze toast zeker niet verkeerd ;)
Ingrediënten voor 2 boterhammen:
Benodigdheden: Broodrooster
- 2 (meergranen) boterhammen
- 1 avocado
- Handjevol (baby)spinazie
- 2 eetlepels geitenkaasbolletjes
- 2 plakken parmaham
- 6-8 cherrytomaatjes
- Peper en zout
- 1 eetlepel limoensap
- Optioneel: chilipoeder
- Balsamico crème
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de plakken parmaham op een vel bakpapier en bak hem knapperig in de oven.
- Snijd de cherrytomaatjes in partjes en "scheur" de spinazie in stukjes.
- Hol de avocado uit en "mash" (prak) deze fijn. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
- Voeg voor een spicy twist een theelepel chilipoeder toe (optioneel).
- Haal de parmaham uit de oven en verkruimel in kleine stukjes.
- Rooster de boterhammen en verdeel de mashed avocado over de boterhammen.
- Beleg vervolgens met de spinazie, geitenkaasbolletjes, verkruimelde parmaham en tomaatjes.
- Maak de boterham af met wat Balsamico crème.
Reactie schrijven