Tortellini met rode pesto en burrata


Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 250 gram (verse) tortellini gevuld met kaas
  • 200 gram bladspinazie
  • 15 stuks (extra zoete) cherrytomaatjes 
  • 100-150 gram salami (aan een stuk)
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 1 bol burrata
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Balsamico crème

Instructies: 

- Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en de salami in kleine blokjes. 

- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en roerbak de spinazie. 

- Breng ruim voldoende water aan de kook in een andere pan voor de tortellini.

- Breng de spinazie op smaak met peper en zout en voeg de cherrytomaatjes toe. Roerbak deze even mee.

- Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking en zet de groente op laag vuur.

- Giet de pasta af en doe terug in de pan. Roer er 2 eetlepels rode pesto doorheen en roer goed door elkaar.

- Verdeel de tortellini over de bodem van een schaal en schep vervolgens de groente en salamiblokjes eroverheen.

- Haal de bol burrata uit de verpakking en maak deze "kapot". Verdeel vervolgens over de pasta. Maak af met Balsamico crème.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Elvin Harrigan (zaterdag, 16 oktober 2021 18:21)

    Makkelijk te maken en is hier goed in de smaak gevallen.
    Toppie heerlijk en makkelijk