Tortellini met truffel-roomsaus


Waarom ik zo dol ben op pasta? 

 

Omdat je hier eindeloos mee kunt variëren (en omdat het snel klaar is). Het smaakt misschien niet zo lekker als in Italië, maar het komt best aardig in de buurt. Er is voor ieder wat wils, want alle combinaties zijn mogelijk. Je kunt er in principe qua ingrediënten aan toevoegen wat je maar wilt.

 

Dit recept is vegetarisch, omdat er geen vlees of vis aan te pas komt, maar heb je liever toch iets van vlees of vis erbij, dan kun je er bijvoorbeeld parmaham aan toevoegen. Zie mijn variatietip onderaan de pagina.

 

Ik gebruikte voor dit recept tortellini gevuld met spinazie en ricotta en maakte een roomsaus van truffel tapenade en crème fraîche.

 

Super simpel dus! 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram tortellini spinazie-ricotta
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 200 gram crème fraîche
  • 2-3 eetlepels truffel tapenade
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • Handjevol rucola
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Variatietip: Bak een paar plakjes parmaham in de pan. Je hoeft hier geen olijfolie voor te gebruiken. Serveer deze vervolgens bij je pasta. Dit geeft een extra bite aan je gerecht!

Instructies:

- Snijd de champignons in plakjes.

- Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de champignons. 

- Breng op smaak met een beetje peper en zout.

- Breng water aan de kook en kook de tortellini gaar volgens de instructies op de verpakking.

- Rooster de pijnboompitten tot deze goudbruin kleuren.

- Voeg de crème fraîche toe aan de champignons en roer totdat deze een beetje vloeibaar wordt.

- Voeg de tapenade toe en meng dit goed door elkaar tot een geheel. 

- Giet de tortellini af en verdeel over de borden.

- Schep de champignons met saus erover en maak af met de rucola en geroosterde pijnboompitten.


Reactie schrijven

Commentaren: 0