Als ik niet vooraf gepland heb wat ik ga eten, wordt het meestal een combinatie van ingrediënten die nog in mijn koelkast liggen. En zo ontstaan de lekkerste (nieuwe) recepten!
Ik ben de afgelopen week erg druk geweest met klussen in huis, hierdoor had ik geen tijd (en zin) om boodschappen te doen en in de keuken een uitgebreid maaltje te bereiden. Dus na een lange werkdag trok ik mijn koelkast open en keek wat er nog in lag: bladspinazie en varkenshaas. Er stond ook nog een verpakking crème fraîche. En ik heb altijd verschillende soorten pasta's en pakjes/blikjes gepelde en/of gezeefde tomaten in de voorraadkast staan, dus ik maakte een saus van Passata (gezeefde tomaten) en crème fraîche en combineerde het met tortellini ai formaggio (gevuld met kaas).
A new recipe is born! En het was echt heerlijk :)
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram tortellini ai formaggio (gevuld met kaas)
- 1 varkenshaas
- 125 gram crème fraîche
- 100 ml Passata (gezeefde tomaten)
- 100 gram verse bladspinazie
- 1 eetlepel (bruine) suiker
- Peper en paprikapoeder
- 1-2 theelepel(s) Provençaalse kruiden
- Olijfolie
Instructies:
- Snijd de varkenskaas in plakken van ongeveer 2cm dik.
- Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de varkenshaas goudbruin. Haal uit de pan en zet even weg.
- Breng ondertussen water aan de kook voor de tortellini.
- Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan en roerbak de spinazie tot deze volledig geslonken is.
- Kook de tortellini volgens de verpakking met een scheutje olijfolie (dit om plakken te voorkomen).
- Voeg de crème fraiche en Passata toe aan de spinazie. Meng tot een vloeibare saus.
- Breng op smaak met peper, paprikapoeder, Provençaalse kruiden en (bruine) suiker.
- Voeg de varkenshaas toe en laat nog een minuut of 5 meebakken in de saus. Schep zo nu en dan om.
- Giet de tortellini af en serveer samen met de varkenshaas.
Reactie schrijven
Chantal Wardenaar (maandag, 14 juni 2021 17:13)
Ook dit is weer een heerlijk recept. Lekker makkelijk en zo klaar. Jammer dat het nu op is ;)
Daph en Daniël (zondag, 12 september 2021 18:43)
Makkelijk te maken recept. Erg leuk om de tortellini met een verse saus te combineren. Wel machtig maar smaakte goed �
Larissa en Niels (donderdag, 17 februari 2022 22:09)
Vandaag dit recept gemaakt. Het was een makkelijk te maken recept en zo klaar. Het was heerlijk �! Aanrader