Traybake: hip and happening! Het betekent eigenlijk niet meer dan "bakplaat" in het Engels, echter staat het begrip traybake voor een maaltijd volledig bereid in de oven. In dit geval maakte ik een traybake van pompoen, pastinaak, spruitjes en rode biet. Het vlees heb ik wel in de pan bereid, dus de omschrijving klopt niet helemaal, maar who cares?
Ingrediënten voor 2 personen:
Benodigdheden: bakplaat + bakpapier
- 200 gram rode bieten
- 200 gram pompoenblokjes
- 200 gram spruitjes
- 200 gram pastinaak
- 2 Angus biefstukken
- Tijm, peper en zout
- Olijfolie en/of bakboter
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de groente schoon en snijd deze in stukken.
- Blancheer de groente kort in een ruime pan water met zout.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groente hierover.
- Bestrooi met peper, zout en tijm en besprenkel met olijfolie.
- Bak in ongeveer 30 minuten de groente gaar in de oven.
- Verhit wat boter of olijfolie in een koekenpan (als de groente bijna klaar zijn) en bak de Angus bief zoals gewenst.
- Snijd de bief vervolgens in reepjes en serveer met de traybake van groente.
Reactie schrijven