Ceviche is rauwe vis gegaard in limoensap. Het is afkomstig uit Latijns-Amerika en kan met vele verschillende soorten vis bereid worden. De rauwe vis wordt gemarineerd in limoensap met peper, zout, rode ui, chilipeper en een beetje soja saus. Als je dit even laat staan, "gaart" de vis in het limoensap.
Aangezien je in dit gerecht rauwe vis gebruikt, worden eventuele bacteriën die mogelijk in de vis voorkomen, niet gedood. Daarom is het erg belangrijk dat het gerecht goed bereid wordt en je hiervoor dagverse vis (van de viswinkel) gebruikt. Een verkeerde bereiding of het gebruik van niet dagverse vis kan leiden tot een voedselvergiftiging.
TIjdens mijn vakantie in Miami maakte ik voor het eerst kennis met ceviche. Echt heerlijk! Dus ik besloot om hier zelf ook eens mee te gaan experimenteren. Het is niet moeilijk om te maken, maar het kost je wel een klein vermogen. Strijk over je hart.. It's worth it! ;)
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4-6 mini tortillas
- 250 gram verse tonijn
- 1 eetrijpe avocado
- 200 gram mango
- 50 gram gesneden rode kool
- 1 (kleine) rode ui
- 1 theelepel gember poeder
- 3 eetlepels vers uitgeperst limoensap (2 limoentjes)
- 2 theelepels soja saus
- 1 theelepel sesamolie
- Optioneel: 0,5 eetlepel chili vlokken
Instructies:
- Snijd de tonijn in kleine blokjes.
- Halveer de limoenen en pers hier vers sap uit (genoeg voor 3 eetlepels).
- Snipper de ui en meng dit vervolgens in een kom met het limoensap en de overige ingrediënten: gember, soja saus, sesamolie en chili vlokken.
- Roer goed door elkaar en doe de tonijn erbij. Laat even staan (+/- 10 minuten).
Snijd ondertussen de mango en avocado in blokjes.
- Verwarm de tortillas volgens de instructies op de verpakking.
- Verdeel de rode kool over de tortillas en vul ze vervolgens als een taco met ceviche, mango en avocado.
Reactie schrijven