Tuna melt quesadillas


Ik ben een groot fan van de Mexicaanse en Tex-mex keuken en een van mijn terugkerende favorieten, zijn de quesadillas. Ik vind deze kaasdingetjes echt heerlijk en ze zijn zó super easy om te maken! Vandaag dus wat extra aandacht voor: tuna melt quesadillas.

 

Maar wat betekent melt eigenlijk? Melt betekent letterlijk smelten. Maar in de volksmond is het een verzamelnaam voor warm brood (of in dit geval een tortilla) met vlees, vis en/of groente en gesmolten kaas. 


Ik probeerde verschillende recepten voor tuna melt quesadillas uit, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat welk recept je ook maakt, ze hoe dan ook smaken naar meer ;) 

 

Ben je al nieuwsgierig geworden? 

Trust me, dit recept is echt de moeite waard!


Ingrediënten voor 2 personen:
4 tortillas
1 blikje tonijn op waterbasis
50 gram babyspinazie
1 teentje knoflook
Peper en zout
4 eetlepels cream cheese (bijv. Philadelphia)
1,5 eetlepel Sriracha saus
1/2 eetlepel gedroogde basilicum
75 gram geraspte Mozzarella kaas

 

Instructies:

- Meng in een kom de cream cheese en Sriracha saus tot een glad mengsel.

- Voeg de tonijn, spinazie, knoflook en basilicum toe. Meng dit door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

- Smeer de helft van de tortilla in met 1/4 van het mengsel en bestrooi royaal met de geraspte Mozzarella kaas.

- Vouw de tortilla dicht en "toast" de tortilla, op laag vuur, aan beide kanten totdat deze goudbruin is.  

- Herhaal dit bij de andere tortilla's en serveer eventueel met een maiskolf of een salade. 

 

Variatietip: Gebruik geraspte Tex-Mex of Cheddar i.p.v. Mozzarella voor een extra pittige smaak.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Bert (maandag, 21 juni 2021 18:37)

    Favoriet! Snel op tafel en smaakt heerlijk!