· 

Turks brood met kaas, salami en balsamico crème


We lunchen graag buiten de deur en betalen met alle liefde een aantal euro's om maar niet zelf een broodje te hoeven smeren, maar waarom doen we dat eigenlijk?

 

Lunchen buiten de deur is een sociale aangelegenheid. En dat is natuurlijk hartstikke gezellig! Maar mocht je toch een keer geen zin hebben om de deur uit te gaan, verwen jezelf dan toch eens met iets anders dan je standaard boterham.

 

Ik heb vaak ook geen tijd om thuis uitgebreid te lunchen. Correctie: ik maak er meestal geen tijd voor. Maar het is eigenlijk een kleine moeite. Het hoeft echt niet dagelijks en het hoeft ook niet mega uitgebreid, maar wees zo nu en dan een beetje lief voor jezelf en laat je inspireren door dit simpele, lekkere broodje!

 

De variatiemogelijkheden zijn eindeloos, zie daarom ook een paar variatietips onderaan de pagina.

 

Ingrediënten voor 2 broodjes:

  • 2 mini Turkse (afbak) broodjes 
  • 2 plakken jonge kaas
  • 4 plakken (walnoten) salami
  • Handjevol rucola
  • Balsamico crème

Variatietips:

- To go: gebruik een zacht bolletje i.p.v. een afbakbroodje

- Gebruik spinata romana, chorizo of pepperoni worst i.p.v. salami

- Voor die extra bite:  gebruik oude kaas i.p.v. jonge kaas

Instructies:

- Verwarm de oven voor en bak de broodjes goudbruin volgens de instructies op de verpakking.

- Beleg vervolgens het broodje met kaas, salami, rucola en maak af met balsamico.


Reactie schrijven

Commentaren: 0