· 

Udon noodles met kip in zwarte bonen saus


Als je na een lange werkdag niet veel zin meer hebt om nog lang in de keuken te staan, omdat je weinig tijd hebt (of omdat je lui bent en geen zin hebt om te koken), dan is dit een gerecht wat binnen no-time op tafel staat. Dit heerlijke recept maak je met zowel kant en klare, als verse producten. En zo nu en dan moet dat best eens kunnen, toch? 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gram udon thick noodles
  • 350 gram kipdijfilet
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 paksoi
  • 2 lente uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 100ml black bean woksaus
  • Zonnenbloem- of wokolie

Variatietip: Je kunt de zwarte bonen saus uiteraard ook zelf maken. Wil je weten hoe? Stuur me dan even een berichtje.

Instructies:

- Snijd de kipdijfilet in reepjes.

- Was de paksoi en snijd in repen.

- Hak een teentje knoflook fijn of gebruik AH Wokgemak

- Scheur de oesterzwammen in reepjes.

- Verhit een scheut olie in een wok of grote hapjespan en fruit de fijngehakte knoflook.

- Voeg de gesneden paksoi toe en roerbak op hoog vuur. 

- Voeg vervolgens de oesterzwammen toe en bak deze ook even mee.

- Breng op smaak met peper, zout, Djahè, Ketoembar en suiker.

- Verhit in een tweede wok of hapjespan een scheut olie en bak hierin de kipdijfilet goudbruin.

- Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg de woksaus en uitgelekte zwarte bonen toe.

- Roer goed door elkaar en laat dit even op laag vuur pruttelen.

- Bereid de udon thick noodles volgens de instructies op de verpakking.

- Serveer met de kipdijfilet in zwarte bonen saus en groente.

Reactie schrijven

Commentaren: 0