Wie zegt dat stamppot alleen geschikt is voor de winter, heeft het mis naar mijn idee. Het is misschien op een zonnige lente dag niet helemaal gepast om boerenkool met worst te serveren, maar probeer deze zoete aardappelstamppot eens! Heerlijk met rucola, bosui en feta.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 350 gram zoete aardappels
- 50 gram rucola
- 3 bosuitjes
- 50 gram feta
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 100ml melk
- 0,5 theelepel chilivlokken
- Peper en zout
Instructies:
- Schil de zoete aardappels en snijd in stukken.
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de zoete aardappels hierin totdat deze gaar (zacht) zijn.
- Snijd ondertussen de bosui in ringetjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Giet de aardappels af en voeg de melk toe. "Stamp" door elkaar totdat er een smeuïge puree ontstaat.
- Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken.
- Roer vervolgens de rucola en bosui door de puree, verkruimel de feta eroverheen en maak af met de geroosterde pijnboompitten.
Reactie schrijven