· 

Zoetzure Paksoi


Een tijdje geleden heb ik velen van jullie voor het eerst kennis laten maken met Paksoi. Jullie waren massaal dol op deze groente in de stamppot. Maar Paksoi kun je op verschillende manieren bereiden: rauw, koken, roerbakken en grillen. En heel eerlijk, iedere variant is even lekker en super makkelijk om te maken.

 

Vandaag gaan we de Paksoi grillen en voor dit recept heb je Shanghai Paksoi nodig. Dit is een kleine Paksoivariant en heeft groene stelen, in tegenstelling tot de grote stronk met zijn witte stelen. De smaak is hetzelfde, maar deze variant past iets beter in de (grill)pan ;)

 

Paksoi past vrijwel overal bij in de Aziatische keuken. Combineer het bijvoorbeeld met witte rijst en een vlees(vervanger) of visgerecht naar keuze. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 Shanghai Paksoi stronkjes
  • 100ml groentebouillon
  • 2 eetlepels azijn
  • 2-3 theelepels honing
  • Optioneel: Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Instructies:

- Halveer de Shanghai Paksoi in de lengte en bestrooi met zout.

- Verhit een scheut zonnebloemolie in de pan en bak de stronkjes aan de snijkant tot deze (licht)bruin kleuren.

- Maak ondertussen de bouillon van een groente bouillonblokje.

- Zet het vuur lager en draai de stronkjes om. Giet de groentebouillon erbij. Laat een paar minuten stoven.

- Meng de azijn en honing tot een sausje. 

- Giet deze over de stronkjes en vermeng met het vocht van de Paksoi. Breng evt. op smaak met peper en zout en serveer als bijgerecht.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Chantal Wardenaar (donderdag, 22 april 2021 19:01)

    Erg lekker en snel klaar. Ik had niet gedacht dat groentebouillon, azijn en honing zo'n lekkere combi was.
    Dit recept heb ik gecombineerd met bami en sambal goreng tempeh. Het was heerlijk!!