Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gram zoete aardappel
- 300 gram (gesneden) snijbonen
- 75 gram zongedroogde tomaatjes op oliebasis
- 75ml melk
- 25gr (room)boter
- Peper en zout
Instructies:
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken.
- Breng een ruime hoeveelheid water met zout, verdeeld over 2 pannen, aan de kook en kook de snijbonen en zoete aardappel (apart) totdat deze gaar zijn. Prik er af en toe even in of ze zacht zijn.
- Schud de snijbonen en zoete aardappel af en voeg de snijbonen toe aan de zoete aardappel.
- Voeg vervolgens wat zout, de melk en (room)boter toe en stamp goed door elkaar tot een smeuïge massa.
- Voeg ten slotte de zongedroogde tomaatjes en een beetje olie uit het potje toe. Roer goed door elkaar en serveer.
Reactie schrijven