· 

Zomer stamppot met zoete aardappel en snijbonen


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 300 gram (gesneden) snijbonen
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes op oliebasis
  • 75ml melk
  • 25gr (room)boter
  • Peper en zout

Instructies:

- Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken.

- Breng een ruime hoeveelheid water met zout, verdeeld over 2 pannen, aan de kook en kook de snijbonen en zoete aardappel (apart) totdat deze gaar zijn. Prik er af en toe even in of ze zacht zijn.

- Schud de snijbonen en zoete aardappel af en voeg de snijbonen toe aan de zoete aardappel.

- Voeg vervolgens wat zout, de melk en (room)boter toe en stamp goed door elkaar tot een smeuïge massa.

- Voeg ten slotte de zongedroogde tomaatjes en een beetje olie uit het potje toe. Roer goed door elkaar en serveer.

Reactie schrijven

Commentaren: 0